Вести Македонија

Филипче: После 70 години за првпат е реновиран Здравствениот дом д-р Хаим Абраванел

За првпат после 70 години се реализираше комплетна обнова на внатрешните простории во ЗД д-р Хаим Абраванел во Битола. Овој проект опфаќа комплетна обнова на внатрешните простории, ходниците, работните простории, педијатриската служба, вакциналните пунктови, превентивната служба, превентивната стоматологија и делот кадешто се чуваат вакцините од редовниот календар.     По овој повод денеска министерот за […]