Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Пристигнаа 500.000 вакцини од производителот “Синовак”

    На скопскиот аеродром пристигнаа 500.000 вакцини купени од производителот Синовак.         Вакцините ќе бидат соодветно складирани во Поликлиниката „Јане Сандански“ и на Институтот за судска медицина, каде што има доволно капацитет да се сместат во ладните соби по што ќе бидат дистрибуирани до пунктовите низ државата согласно закажаните термини за […]