Алтернатива Настани

Дома: Експедиција Долни Дисан (ВИДЕО)

Територијата на Македонија е скриена ризница во која се наоѓаат палеонтолошки остатоци со светско значење. Некаде во сувите и песочни ридови на Долни Дисан кај Неготино, можеби се крие и тајната за еволутивното потеклото на целото човештво. Погледнете ја теренската авантура на тимот од Природно-научниот музеј на Македонија, додека слој по слој на почва ги […]