Вести Македонија Ударни вести

ЕСМ: РС Македонија прва земја од Западен Балкан што се обврза за напуштање на јагленот до 2030

  Северна Македонија стана член на PPCA Алијансата (Powering Past Coal Alliance) за време на Лондонската недела за климатски акции. Заедно со Шпанија, до 2030 година, земјава се обврза да го напушти производството на електрична енергија од јаглен, соопштуваат од Електрани на Северна Македонија (ЕСМ). „Одлуката на Северна Македонија да се придружи на клубот европски […]