Алтернатива Вести Македонија Настани Топ теми Ударни вести

Дамјан Давков ќе биде награден за високите постигнувања на меѓународните натпревари по математика

  Министерството за образование и наука ќе му додели две парични награди на ученикот Дамјан Давков од Штип по основ на освоени високи места на меѓународни математички натпревари, односно за освоениот сребрен медал на Јуниорска балканска математичка олимпијада и за освоениот бронзен медал на Балканската математичка олимпијада. Двата натпревари се одржани во 2020 година.   […]