Вести Македонија Ударни вести

Прва инвестиција во ветропарк вредна 61 милион евра

  Премиерот Заев изрази чест и задоволство што првиот парк на ветерници во земјата – Богословец станува реалност и рече дека проектот е исклучителен придонес кон пренасочување на националното производство на електрична енергија, кон обновливи извори и надополнување на електричното производство приклучено на државниот оператор.   „Се работи за инвестиција вредна над 61 милион евра […]