Вести Македонија Ударни вести

Цементарница „Усје“ поради технички проблем испуштила прашина со варовник и лапорец

  Прашина што содржи варовник и лапорец која се јавила како последица на дефект е причината за емисиите од цементарницата „Усје“ минатата недела, пренесува Мета.мк. Државниот инспекторат за животна средина викендов по пријава на граѓани направил итна и вонредна контрола во индустрискиот капацитет и констатирал дека заради технички проблеми, емисиите настанале во постројката за производство […]