Алтернатива Настани

Споменик Македониум: MAKEDONIUM JAZZ Крушево

  Споменик Македониум, 8. август, MAKEDONIUM JAZZ   ..„велат дека џезот е звук на изненадување – и во текот на еден таков импровизиран „сешн“ можат да настапат прекрасни, неочекувани моменти кога, на пример, пијанистот и тенор саксофонистот ќе отсвират тактови кои се во совршен склад, како претходно да се договориле. Тоа е еден од врвните, […]