Вести Колумна Став Текстови

Борбата против лажните вести е избор „да се биде или не“! – Теофил Блажевски

  Борбата против дезинформациите и лажните вести е многу потешка од сите меѓународно преземени и домашно применети или создадени мерки и активности. Тоа е комплексен процес, во којшто не можат да се изборат сами ниту медиумите, ниту институциите, ниту граѓанските организации, најмалку поединците, а последиците може да се многу пострашни од ова сега. Двајца албански […]