Вести Колумна Македонија Став Ударни вести

Европската перспектива на Македонија во цајтнот – Христијан Илиевски

  Оптимизмот на граѓаните за влегувањето на Македонија во ЕУ драстично се намалува од година во година. Тоа е доволен показател дека граѓаните не сакаат повеќе да чекаат, дека сакаат брзо отпочнување на преговорите и очекуваат брзи реформи кои ќе им донесат добробит. Уште од осамостојувањето до денес, двете крупни стратешки цели на Македонија се […]