Вести Македонија Ударни вести

Северна Македонија и Португалија за првпат почнуваат соработка во одбраната

  Сојузништвото во НАТО ги јакне одбранбените врски меѓу Северна Македонија и Португалија – беше речено на средбата на министрите за одбрана Радмила Шекеринска и Жао Гомеш Кравињу, синоќа во Лисабон, каде што делегација од Министерството за одбрана и од Армијата на Република Северна Македонија предводена од министерката е во дводневна официјална посета.     […]