Вести Изјави Македонија

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ГЛАС НА РАЗУМОТ

Гласањето за имплементација на преспанскиот договорот е глас на разумот, кој ќе ја придвижи Македонија напред. Пратениците треба да расправаат отворено, да ги соочат различните ставови и аргументи и без емоции да донесат  разумна и мудра одлука. Силната партизација на референдумот и поделбите по партиска, етничка и верска основа, не доведе до пред колапс и […]

Интервју Текстови Топ теми

ИНТЕРВЈУ СО ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ЛИДЕР НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

ДЕНЕС: Привршуваат подготовките за почеток на кампањата за Референдумот околу македонскиот прием во НАТО И ЕУ и склучениот договор со соседна Грција. Очекувате ли негов успешен исход?   ТРАЈАНОВ: Референдумската кампања треба да биде информативна, содржината на договорот со Грција да се објасни објективно, со предностите и слабостите и перспективите кои се за Македонија со […]