Изјави Македонија Став

Зошто ЕУ не ни дава датум? – САМЕТ ШАБАНИ

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности. Нешто треба да ни е јасно и гласно: нема ЕУ-интеграција без „европеизација“. На 1-2 јули, Министерството за надворешни работи го организираше Преспа Форум Дијалог, дипломатски настан […]