Алтернатива Вести Македонија Ударни вести

Промовирана брошура на досега необјавени документи за Илинденци од Прилеп и Крушево

  Државниот архив во Прилеп ја промовира Брошурата посветена на нови, досега необјавени документи за Прилеп и Крушево од Илинденскиот период. Во неа се содржани записи од османлискиот период и повеќе илинденски сведоштва.         “Се навраќаме и се сеќаваме на Илинден за да не се заборави судбината на нашите предци, да оживее […]