Вести Македонија Ударни вести

Утре се чествува државниот празник 2 август – Ден на Републиката и Илинден

  Граѓаните на Република Северна Македонија утре ќе го празнуваат 2 август – Денот на Републиката. Ден со кој на Илинден во 1903 година – со Илинденското востание и Крушевската Република, а потоа и на вториот Илинден, во 1944 година со АСНОМ – Првото заседание на Антифашистичкото Собрание на Народното ослободување на Македонија, беа столбовите […]