Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Градежниците да ги почитуваат прописите, се засилуваат контролите на терен

  Придружуван од општинските служби, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, направи обиколка на неколку градилишта во општината. Општина Центар спроведува зачестени инспекциски контроли, со цел директен увид во изведувањето на градежните работи и почитувањето на законските прописи.     „Иако имаат уредна документација за градба, по зачестените контроли на терен увидовме дека не се […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје: Трпение додека траат градежните работи

  Градот Скопје ја почна летната градежна офанзива за изградба и реконструкција на градските улици и булевари. Во периодов градежни работи има на 11 локации низ градот, во неколку скопски општини. Градежните работи се во тек на: Булевар АСНОМ, од булеварот Гоце Делчев до влезот во Ќерамидница, на должина од 300 метри; Улица Васко Карангелевски, […]