Вести Македонија Ударни вести

Почина актерката Сабина Ајрула

Почина македонската глумица Сабина Ајрула Тозија на 75-годишна возраст. Таа беше маркантен лик на македонската театарска и филмска сцена. Препознатлива по својот актерски физикус, вонредниот талент и работа посебни во секоја улога, таа создавала и создава редица ролји по кои ја препознава публиката. Посветеноста кон секоја ролја, без разлика од обемот на работа, естетската специфика […]