Вести Македонија Спорт Ударни вести

Европски куп во далечинско пливање, олимписка дисциплина 10 километри во Охрид

  Премиерот Зоран Заев денеска официјално го означи почетокот на „Европскиот куп во далечинско пливање, олимписка дисциплина 10 километри“ во Охрид. На стартот пред „Хотел Метропол“ во водите на Охридското Езеро земаа учество 33 пливачи од 14 земји учеснички меѓу кои и 6 Македонци и Македонки.    Премиерот Заев кој го означи и почетокот на […]