Вести Македонија

Само Рангелова од ВМРО-ДПМНЕ гласаше ЗА одземање на платата на бегалецот Груевски

Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Даниела Рангелова, која беше претседателка на Унијата на жени на партијата во времето кога претседател беше Никола Груевски, беше единствената од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ која гласаше „ЗА“ одземање на пратеничката плата на бегалецот Груевски, осуден на двегодишна затворска казна за случајот „Тенк“. Другите 51 глас „за“ дополнувањата на Законот за пратеници ги обезбедија […]

Вести Македонија

Претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Кржалоски поднесе оставка

  Претседателот на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ Лука Кржалоски даде неотповиклива оставка од функцијата, а оставката ја обрзаложи на неговиот фејсбук. Кржаловски посочува дека оставката ја дава затоа што не сака да биде дел од дворските игри кои го одвлекувале вниманието на партијата од вистинските проблеми. – Покрај тоа што моменталното раководство имаше […]