Вести Македонија

Претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Кржалоски поднесе оставка

  Претседателот на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ Лука Кржалоски даде неотповиклива оставка од функцијата, а оставката ја обрзаложи на неговиот фејсбук. Кржаловски посочува дека оставката ја дава затоа што не сака да биде дел од дворските игри кои го одвлекувале вниманието на партијата од вистинските проблеми. – Покрај тоа што моменталното раководство имаше […]