Алтернатива Вести Изјави Статуси Ударни вести

Игор Стефановски: Толку природно си седна таму, како да бил отсекогаш. Знам дека е на неговото место

  “Не се се бевме виделе скоро три години, но ете неколку часа откако ја поставија клупата конечно го видов.   Не можам да ви опишам како е тоа да се седи до бронзена фигура на татко ви – и тоа он, во сите размери. Едно е да правиш муабети со него во глава или […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Игор Стефановски: Добредојде дома стари! Едвај чекам да седнам до тебе пак

  “Конечно, после една година изработка, долги ковид-месеци во склад, и неколку недели во кутија, сабајлево бронзениот Горан го виде небото над Дебар Маало!     За жал, поради новите мерки, нема да има јавен настан за отворањето. Но, сигурно така и требало да биде, бидејќи Горан секогаш се враќаше во Скопје тивко и ненајавено […]