Вести Македонија Ударни вести

Одбележување 80 години од основањето на првиот скопски партизански одред

  Во понеделник, на 23 август 2021 година, Градот Скопје ќе ја одбележи 80-годишнината од основањето на Првиот скопски партизански одред (22 август 1941 – 22 август 2021). Програмата по повод одбележувањето на овој значаен датум во нашата понова историја ќе почне во 19 часот со положување цвеќиња пред Споменикот на Првиот скопски партизански одред […]