Алтернатива Настани

Децата од градинката „Пролет“ во Карпош се дружеа со специјалците од ЕБР

  Денеска, децата од Јавната установа општинска детска градинка „Пролет“ – Карпош, на барање на установата, реализираа посета на базата на Единицата за брзо распоредување, во Полицискиот центар „Ѓорче Петров“.   Реализираната посета е согласно програмските определби на установата во рамки на кои е предвидено најмладите поблиску да се запознаат со дел од професиите, во […]

Вести Македонија Ударни вести

Одбележани 20 години од формирањето на Единица за брзо распоредување

  Денеска во Полицискиот центар Ѓорче Петров се одржа свечената церемонија на која Министерството за внатрешни работи одбележа уште еден јубилеј – 20 години од Единицата за брзо распоредување. Дводецениските резултати на оваа единица, без која не може да се замисли полициското работење, благодарение на актуелното раководство на МВР, за прват се валоризираа и во […]