Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Симовски: Целосно сме подготвени за отпочнување на пописот

  „Државниот завод за статистика е целосно подготвен за отпочнување на најголемата и најзначајната статистичка операција – Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија во 2021-та година. Сите подготвителни активности се завршени целосно и ние сме комплетно подготвени за отпочнување на оваа активност“, истакна директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, […]