Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Промоција на „Приказни од облаци“ од Кристина Тот

  17 јуни, во БУКВА со почеток од 20 часот – Промоција на „Приказни од облаци“ од Кристина Тот Познатата унгарска писателка, Кристина Тот, повторно е во нашиот град. Поводот е убав, по промоциите на прозните книги „Пиксел“ и „Аквариум“ во оваа прилика ќе ја промовираме нејзината прекрасна книга за деца (но не само за […]

Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Нова сликовница „Приказни од облаци“ од Кристина Тот

  Деновиве од печат излезе новата книга за деца во едицијата „И ете приказна“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ. Се работи за сликовницата насловена „Приказни од облаци“ на Кристина Тот, во превод од унгарски јазик на Златко Панзов и јазична редакција на Анамарија Цинеге Панзова. Изданието е збогатено со цртежите на илустраторот Бибор Тимко, а издадено е […]