Вести Свет Ударни вести

Фоторепортерот на „Ројтерс“ Даниш Сидики загина оставен од авганистанските војници

  Неполн месец потрајала најновата задача на Даниш Сидики, фоторепортер на „Ројтерс“ – од моментот кога се пријавил да ги покрива борбите на авганистанските безбедносни сили со Талибанците кои полека освојуваа територии во Авганистан во јуни, до средината на јули – кога Сидики загинува од куршумите на Талибанците со уште двајца авганистански војници. И Сидики […]