Вести Македонија Ударни вести

Јом Кипур – Духовен мир на граѓаните од Еврејската заедница

  Во чест на денешниот свет еврејски празник – Јом Кипур, Владата упати честитка со која посакува радост и духовен мир на граѓаните од Еврејската заедница!   “Преку разбирањето, помирувањето и обединувањето на што упатува овој празник, да продолжиме со развојот на Република Северна Македонија како заеднички дом на сите.   Нашата држава има вековна […]

Вести Македонија Ударни вести

25 септември, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за еврејската заедница

  Согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 25 септември 2023 година (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во РС Македонија, информираат од Министерството за труд и социјална политика.

Вести Македонија Ударни вести

Првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за припадниците на еврејската заедница

    Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 5 октомври 2022 година (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во Република Северна Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Џафери со честитка по повод големиот еврејски празник Јом Кипур

  Претседателот на Собранието, Талат Џафери упати честитка до припадниците на Еврејската заедница во Република Северна Македонија, по повод големиот еврејскиот празник – Јом Кипур. “Дозволете од име на Собранието на Република Северна Македонија и од мое лично име да упатам искрени честитки по повод големиот еврејскиот празник – Јом Кипур, со срдечни желби за […]

Вести Македонија Ударни вести

Првиот ден на Јом Кипур – 16 септември е неработен ден за припадниците на еврејската заедница

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 16 септември 2021 година (четврток), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во Република Северна Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на […]