Вести Македонија

Герасимовски на средба со родителите од Дебар Маало кои алармираа за насилно однесување во општината

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски денеска повторно оствари средба со родителите од Дебар Маало кои минатата недела алармираа за девијантно однесување во делови од општината. На средбата стана збор за поднесување на петиција до Министерство за внатрешни работи, Министерство за образование и Министерство за труд и социјална политика со цел да се изнајдат […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Одбележување на 70 години од раѓањето на Горан Стефановски

  Општина Центар ќе одбележи 70 години од раѓањето на еден од најголемите македонски драматурзи и писатели, Горан Стефановски. По тој повод, во 17:30 часот градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, на „Боемска улица 2“ ќе го претстави муралот на Горан Стефановски, исцртан на дел од фасадата на ООУ „Коле Неделковски“ во Дебар Маало. Потоа, во […]

Алтернатива Вести Изјави Статуси Ударни вести

Игор Стефановски: Толку природно си седна таму, како да бил отсекогаш. Знам дека е на неговото место

  “Не се се бевме виделе скоро три години, но ете неколку часа откако ја поставија клупата конечно го видов.   Не можам да ви опишам како е тоа да се седи до бронзена фигура на татко ви – и тоа он, во сите размери. Едно е да правиш муабети со него во глава или […]