Вести Македонија Став Ударни вести

Извештајот на Стејт Департментот со посебен фокус на безбедноста на новинарите

  И оваа година во делот за медиумите и слободата на изразување Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), шест пати се референцира како организација која останува и понатаму ка кредибилен партнер која ги следи прекршувањата на правата на новинарите и медиумските работници во Македонија. Овој извештај ги потврдува наодите на ЗНМ поврзани со слободата на […]

Вести Изјави Македонија

Димитров: Груевски имаше фер судење, тоа го потврди и Стејт Департментот. Нема никакви закани по живот

Иронија е и парадокс земја членка на ЕУ да му даде заштита на осуденик. Македонија во решавањето на случајот со унгарските власти ќе инсистира на почитување на владеење на правото и ќе ги земе предвид сите национални интереси вклучувајќи и интересот за добри односи со Унгарија, рече на денешната заедничка прес-конференција во МНР шефот на […]