Вести Македонија Топ теми

Трета доза вакцина ќе примат сите постари од 60 години и здравствени работници

  Согласно препораките на Американска агенција за лекови и ЕМА, како и анализите на кои се работеше во изминатиот период за тоа кои лица треба да примат трета доза вакцина, Комитетот за имунизација донесе одлука околу трета бустер доза.   Сите граѓани постари од 60 години, здравствени работници независно од возраста и пациентите кои имаат […]