Вести Македонија

Општина Кисела Вода бесплатно ќе го собира кабастиот отпад

  Како дел од стратегијата за одговорен однос кон граѓаните и заштита на животната средина, Општина Кисела Вода, ќе спроведе нова акција за бесплатно подигнување на кабастиот отпад од пред домаќинствата или колективните згради. Во периодот од 03 мај до 11 мај, во рамките на сите месни и урбани заедници на општина Кисела Вода ќе […]

Вести Македонија

Заловувачкиот тим на “ЛАЈКА” во Кисела Вода

  Заловувачкиот тим на ЈП ЛАЈКА беше на неколку локации во општина Кисела Вода, за спроведување на најавеното стратешко заловување на бездомни кучиња и нивен хуман третман. Заловувачкиот тим ги посети следниве локации: ул. Христо Татарчев, фабрика Треска, Расадник, О.У. Круме Кепески, Тефериќ итн. Во останатите денови од оваа работна недела заловувачкиот тим на ЈП Лајка […]

Вести Македонија Ударни вести

Старите изнемоштени лица во општина Кисела Вода со нова социјална помош и нега во домот

  Oколу 40 лица над 65 години на кои им е потребна грижа и нега, како и лица со намален функционален капацитет и попреченост кои живеат на територија на општина Кисела Вода, во наредниот период ќе почнат да ја добиваат неопходната помош и нега во рамки на нивните домови.     За нив секојдневно ќе […]

Вести Македонија Ударни вести

На “Кисела вода” и треба Ѓулистана Марковска

    Граѓанската коалиција “Одлучно за промени”, предводена од Зелената партија ДОМ и ЛДП вечерва имаше собир на граѓани на општина Кисела Вода, пред кои беше претставена кандидатката за градоначалник, Ѓулистана Марковска, која што вети подобри услови за живот во општината и нова визија за развој на општина Кисела Вода.     На собирот зборуваше […]