Алтернатива Вести Македонија Настани

„Аквизиции – донации 2017-2021“ изложба во МСУ – Скопје

  На 2 април, во 12 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена изложбата „Аквизиции – донации 2017-2021“.    Куратор на поставката е кустос Ива Димовски и кустос соработник Бојана Јанева.   Во рамки на поставката ќе бидат изложени дела, кои музејот ги има добиено по пат на откуп и донација […]

Алтернатива Настани

Меѓународна изложба во МСУ „Сè што ни е заедничко“

  На 18 декември, со почеток во 13 часот во Музејот на современата уметност – Скопје, се отвора меѓународната изложба „Сè што ни е заедничко“.   Куратори на изложбата се Мира Гаќина и Јованка Попова.   Ќе бидат изложени дела од 11 интернационално признати уметници: Францис Алис (Белгија), Марва Арсаниос (САД), Шерон Хејс (САД), Артур […]

Алтернатива Настани

Предавање на Хедвиг Фејен, основач на биеналето „Манифеста“ во МСУ – Скопје

  На 6 октомври, во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје предавање ќе одржи Хедвиг Фејен (Холандија), основач и директорка на Европското номадско биенале за современа уметност – Манифеста.   Доаѓањето на Фејен во МСУ – Скопје, првиот човек на Манифеста на едно од најзначајните уметнички биеналиња во Европа и четврто по […]