Алтернатива Настани

Дино Имери и квартетот „Такси Конзилиум“ на фестивалот „Крај Вардарот џез“

  Во рамките на последната фестивалска вечер од второто издание на „Крај Вардарот Џез“ во 20 часот, во кино Фросина, МКЦ ќе настапат квартетот „Такси Конзилиум“ и Дино Имери, еден од најдобрите надоаѓачки композитори и пијанисти за современа класична музика кај нас, кој ќе настапи соло на пијано. Овогодишното издание на фестивалот ќе го затворат […]