Вести Македонија Ударни вести

Д-р Крстески: Сукцесијата на документите од времето на СФРЈ е значаен процес

  Директорот на Државниот архив и официјален претставник на нашата Влада во процесот на сукцесија на архивските документи од поранешна Југославија, д-р Емил Крстески, во Белград имаше средби и разговори со министерот за надворешни работи на Србија, д-р Никола Селаковиќ и со директорот на Архивот на Југославија, д-р Милан Терзиќ.     Главна тема беше […]