Вести Македонија Став Ударни вести

Бабачиќ: Зошто крајот на пандемијата побавно доаѓа во Македонија?

  На почетокот на пандемијата проценувавме дека најверојатно ќе трае две години. Година и седум месеци подоцна, се прашувам дали тоа воопшто ќе се случи во Македонија. Не поради недостатокот на механизми и средства како да стигнеме до крајот туку поради недостатоци во пет клучни фактори кои водат кон тоа: довербата во институциите, јасната стратегија […]