Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Одбележување на 80-годишниот јубилеј “Денот на народното востание – 11 Октомври”

  Република Северна Македонија денеска и утре го чествува државниот празник 11 Октомври – Ден на народното востание и одбележува 80 години од овој настан, со кој во 1941 година беше означен почетокот на народно-ослободителната војна и заокружувањето на раѓањето на македонската држава.     Програмските содржини од централната манифестација, во организација на Владата на […]