Алтернатива Вести Македонија Спорт

Шаховскиот клуб „Алкалоид“ станува препознатливо име и бренд на европската шаховска мапа

  Како компанија која во сржта на своето работење длабоко ги има втемелено вредностите за тимска работа и за здрав, компетитивен дух, „Алкалоид“ неминовно е поврзан и со спортот.         Шаховскиот клуб „Алкалоид“ е формиран во 1976 година, а оттогаш клубот станува препознатливо име и бренд на европската шаховска мапа. Во 2016 […]