Алтернатива Настани

ФИЛХАРМОНИЈА: Концерт на виолинистките Кондратенко и Богоевска

  Вечерва во Филхармонија на програмата е концертот насловен „Контемплација со Перт и Шнитке“ на кој како солисти ќе настапат виолинистките Анна Кондратенко и Ева Богоевска, со почеток од 20 часот. Диригент е маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се Кончерто гросо бр.1 од А.Шнитке, Трисагион од А.Перт и „Малата Данелиада“ од Г.Канчели. […]