Алтернатива Настани

Ганиу: Хепи Шелтер и општина Чаир постигнаа високи успеси со собирањето на кучињата бездомници

  Точно еден месец по потпишувањето на Меморандумот за соработка помеѓу општина Чаир и Здружението за заштита на животни „Хепи Шелтер“ Скопје, значително е намален бројот на кучињата бездомници во Чаир. Додека со потпишувањето на овој Меморандум и отпочнувањето на акциите на терен, општина Чаир стана прва во земјава која по ваков модел го решава […]