Алтернатива Настани

“САМ ПРОТИВ СИТЕ” – Комична вечер со Жарко Јовановиќ

      Првите две претстави во Јавна Соба (Public Room) во Скопје поминаа со СТОЕЧКИ ОВАЦИИ за најдобриот комичар Жарко Јовановиќ (Ајде да зажмуримо).   “САМ ПРОТИВ СИТЕ” – најбараното и најсмешното стенд ап шоу во Македонија во кое маестрално се прикажани различни ситуации од животот гледани низ призмата на многу јавни личности (Стојанче […]

Алтернатива Настани

„Педесетте лица на стравот“- изложба на фотографии, актерски перформанс и живи статуи

  Педесетте лица на стравот“ (Fifty Faces of Fear) е  мултимедијален настан кој не смеете да го пропуштите денеска, на 31 октомври, на Ноќта на вештерките, во Социјалниот центар Дуња (ул. Рајко Жинзифов бр. 22,  спроти Градежен Факултет) во Скопје.     Проектот вклучува „Kуќа на Стравот“, изложба на фотографии, актерски перформанс и живи статуи […]