Вести Македонија Ударни вести

Италијанскиот амбасадор во посета на Државниот архив

  Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески оствари средба со Амбасадорот на Република Италија во нашата земја, Андреа Силвестри, кого го информираше за неговата скорешна посета на Генералната дирекција на архивите на Италија и на Државниот архив на Рим.     Во разговорот обострано беше изразено задоволство од потпишувањето на Договорот за соработка меѓу […]