Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Хаварија во РЕК Битола, централата не произведува струја

  Заради дефект во котелот на Блок 1 за кој не постоеше никаква можност да биде саниран додека постројката е во функција, синоќа во 3 часот Блок 1 е исклучен од електроенергетската мрежа на државата, соопштуваат од ЕСМ. Станува збор за планско исклучување на блокот со цел санација на скинатата цевка што се смета за […]