Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје ќе набави садници за нови зелени површини

  Град Скопје најави дека во 2022 година ќе отпочне со реализација на оформување нови зелени површини во Скопје, на кои се засадуваат дрвја и садници од различен вид. Покрај новите и постојните зелени површини, планирано е дополнителни садници да се постават и во постојното средишно и странично зеленило по должината на булеварите и на […]

Вести Македонија Ударни вести

Нови 1008 садници на улицата „Орце Николов“ во Дебар Маало

  Улица „Орце Николов“ во Дебар Маало се зазеленува со нови 1008 нискостеблести и грмушести садници. Денеска градоначалникот на општина Центар Горан Герасимовски изврши увид во садењето кое ќе се одвива и во текот на наредните денови.     „Новите садници кои се садат денеска повторно ќе го вратат препознатливиот зелен лик на улицата „Орце […]