Вести Македонија Ударни вести

Државна награда „22 Ноември“ за писателот Фејзи Бојко и за политикологот проф. д-р Илбер Села

  Денеска, во Кристалната сала на Собранието, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“ ќе ја додели државната награда „22 Ноември“ за 2021 година, за признание на луѓе од политичкиот, културниот и општествениот живот во РС Македонија, кои дале свој придонес во унапредување на меѓучовечкиот соживот и меѓусебното разбирање меѓу припадниците […]