Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Презентирани Препораките за етичко известување за млади и деца

  Да се избегнува дискриминација, стереотипи и сензационалистички начини на известување за децата и младите, да се почитува и афирмира нивниот дигнитет и да им се обезбеди пристап до медиумите за да ги искажат своите гледишта. Ова се дел од Препораките за етичко известување за млади и деца кои Советот за етика во медиумите во […]