Вести Македонија Ударни вести

Претседателот Пендаровски во посета на Државниот архив – Одделение Штип

  Во рамките на својата посета на Штип, претседателот, Стево Пендаровски го посети и Државниот архив – одделение Штип.     Тој беше запознат со условите, структурата и функционирањето на Архивот. Раководителот во Штип, Делчо Трајков на претседателот, Стево Пендаровски му презентира и повеќе ретки документи значајни за нашата историја што ги поседува подрачното одделение […]