Вести Македонија

Од утре започнува аплицирањето за субвенции за велосипеди и електрични тротинети

  Град Скопје утре на градската веб страница ќе објави два Јавни повици за Cубвенционирање на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипеди во 2022 година, како  и за субвенционирање на граѓаните на подрачјето  на градот Скопје за купување електрични тротинети во 2022 година, на кои граѓаните ќе можат да аплицираат.   Целта […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е испорака на решенијата за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука информира дека во тек е генерирање и испорака на решенија преку порталот е-услуги на 9.562 студенти кои ги исполнија условите и го остварија правото на субвенциониран студентски оброк во рамки на вториот рок од повикот за аплицирање. Процесот ќе биде заокружен денес.    Вкупно 545 апликации се одбиени поради […]