Вести Македонија Ударни вести

Општина Берово именува улица по пожарникарот Жан Кофол

  Градоначалникот на општина Берово, Звонко Пекевски, поднесе иницијатива до Советот на Општина Берово, за преименување на улицата “20” во населбата Ширината,  во улица “Жан Кофол”. На седница на Советот на општина Берово едногласно беше поддржана иницијативата улицата која досега беше нумерирана со број 20, да го носи неговото име, во спомен на младиот човек […]