Вести Македонија Ударни вести

Изречени глоби за загадувачи при вонреден инспекциски надзор

  Во изминатите денови извршени се над 20 вонредни инспекциски контроли на градилишта, Б инсталации и инсталации елаборати кои се во надлежност на град Скопје, кај кои во две е утврдено надминување во дозволените емисии и изречена глоба по 12.000 евра кај секој од субјектите.  Контролирани се Топлана Север и топланата на Клинички центар, утврдено […]

Вести Македонија Ударни вести

МВР: Граѓаните да не користат петарди – глоба од 200 до 500 евра

  Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека и годинава спроведува превентивна кампања, со цел на граѓаните да им се укаже за можните последици од употребата на петарди и други пиротехнички средства, посебно актуелна пред и за време на новогодишните и божиќните празници. МВР презема и  репресивни  мерки, со цел санкционирање на употребата на […]