Алтернатива Настани

Успешно помина првата донаторска забава за ЈП “ЛАЈКА”

  Изминатaта сабота во Цреша Бар, граѓани, активисти, здруженија, компании, љубители на кучиња, соработници и пријатели на Лајка дојдоа на неколку часовна дружба и се приклучија во иницијативата за помош на бездомните кучиња згрижени во прифатилиштето на ЈП Лајка.   Благодарение на овие хумани граѓани беа собрани огромен број на донации како: ќебиња, прекривки, пешкири, […]

Алтернатива Настани

ЈП ЛАЈКА повикува на ДОНАТОРСКА ЗАБАВА за подобрување на условите на бездомните кучиња

  Прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА – Скопје, во соработка со активистите и Здруженијата за заштита на животни – Скопје, ги поканува сите граѓани, љубители на кучиња, пријатели и соработници на ЈП ЛАЈКА на ДОНАТОРСКА ЗАБАВА оваа сабота во Цреша Бар.     Целта на овој отворен настан е да се обезбедат донации за подобрување на условите за […]